Biografie Ed Beerens

Iedereen kent Ed natuurlijk als leadzanger van de legendarische rockband "Ed Beerens and The Black Devils", een inmens populaire formatie van de jaren '60. Binnen deze band fungeerde Ed niet alleen als vertolker van de razend populaire Rock & Roll, maar ook als componist en tekstschrijver waardoor onder andere "Please Return”, de succesvolle hit, op de plaat verscheen.

Ed Beerens maakte het helemaal met de Black Devils. Niet alleen het thuisfront werd keer op keer platgespeeld, maar ook de rest van muziekminded Nederland lag weldra aan hun voeten. Een succesvolle tour langs het verbijsterde Duitse clubcircuit ontaarde al gauw in een tweede single "Jumping On A Saturdaynight".

Later liep Henny Vrienten (o.a. Les Crushes, Doe Maar) Ed tegen het lijf en besloten samen te gaan werken. Componist John van de Ven (o.a. Les Crushes, Andre Hazes) mengde zich in het gezelschap en de single "The Woman 1 Love" was weer een feit, met als tweede hitkant "Right Now". Al deze hits verschenen keer op keer als trekker op verzamel LP's voor de Rock & Roll luisteraars.

Begin jaren tachtig verscheen het eerste eigen album van Ed; "Ed Beerens". Daar op staan onder andere de bekende "Seven Days In A Week" en "Three Steps To Heaven”. Ook de "Smokie Medley" was toen geboren. Ed bleef het land doorcrossen voor optredens om zijn trouwe publiek tegemoet te komen. Later verscheen het album "Ed Beerens & The Black Devils", wat zowel op LP als op Cassette verkrijgbaar was.

De jaren '90 gingen in een stroomversnelling. Begin jaren '90 begon Ed met het organiseren van songfestivals om zo nieuw talent een kans te bieden. Maar zelf zat hij ook niet stil. Hij trad op met verschillende bands, onder wie "The Shakin' Arrows" met als gevolg het album "The Shakin'Arrows Meet Ed Beerens" en begon met de opnamens van zijn l' nederlandstalige CD samen met Robert Goliembiewski. Er verschenen de tipparrade hits "Mano"en "Dromen” en het publiek was weer getuige van de veelzijdigheid van deze rockzanger.

Naast zijn bezigheden met andere artiesten verschenen ook nog maar eens even de albums 'Sack To The 60's With The Black Devils", "Only For You", "Let's Dance" en "De Nederlandstalige Hits". Van deze laatste CD zijn er de singles "Dat Ik Je Kuste" en "Als Ik Jou Weer Zie" verschenen. Zijn eerste clips zijn inmiddels ook al verschenen op DVD en Ed werkt inmiddels al weer aan een nieuwe opname voor de DVD serie 'Nederlandse Artiesten Parade". En nu is de single uit: "Mijn Ware Liefde".

Een ambitieuze, talentvolle zanger dus ....................

wp1f627279.png
wpc298fbad.png
wp01c230f9.png
wp176840b7.png
wp78bbcc9c.png
wpa4afb486.png
wp7301264b.png
wp1155a83b.png